valium advertisement buy valium valium side effects blurred vision

heart of soma buy soma shokugeki no soma volume 12

is it bad to mix xanax and codeine generic xanax werkingsduur xanax retard

tramadol canine pain relief cheap tramadol online information sur le tramadol

sostituire lo xanax buy xanax online my boyfriend takes xanax

pengobatan penyakit ambien buy ambien online can you cut ambien 10mg in half

valium 5 mg nebenwirkungen diazepam 5mg valium come funziona

buy tramadol online Salem buy tramadol driving when taking tramadol

how much sleep ambien ambien online no prescription trazodone for ambien withdrawal

brazilian food soma buy soma online tartaros soma skill

Peta Halaman

PENUBUHAN KOPERASI RAKYAT KELANTAN BERHAD

Posted at 25 Jul 2011 | By : | Categories : Blog,Team,Testimonial | 0 Comment

perasmian koperasi rakyat kelantan berhad oleh YAB Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FB_IMG_1500946633173

 

 

KOPERASI RAKYAT KELANTAN BERHAD

Koperasi Rakyat Kelantan Berhad adalah satu badan bukan kerajaan, yang ditubuhkan oleh Yang Amat Berhormat Dato Bentara Setia Tuan Guru Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat, Menteri Besar Kelantan.

Koperasi Rakyat Kelantan Berhad adalah sebagai satu badan amanah saham, untuk rakyat Kelantan. Koperasi Rakyat ditubuhkan untuk membantu rakyat Kelantan menyimpan dan melabur di dalam satu pelaburan yang bersih, tanpa riba, jelas dan mempunyai jaminan yang kukuh.

Oleh itu, pelaburan di dalam Ar-Rahn(Pajak Gadai Islam) milik penuh kerajaan Negeri Kelantan, yang dipunyai oleh Permodalan Kelantan Berhad iaitu sebuah anak syarikat Perbadanan Kemajuan Iktisad Negeri Kelantan telah dipilih sebagai pelaburan yang akan dijalankan oleh Koperasi Rakyat Kelantan melalui wang pelaburan anggota yang mendaftarkan diri menjadi ahli Koperasi Rakyat Kelantan Berhad..

Sebagai satu perniagaan yang berjaya dan menguntungkan, Ar-rahn dipilih sebagai pelaburan nombor satu Koperasi Rakyat Kelantan Berhad. Ini kerana ar-Rahn ini mempunyai jaminan oleh Kerajaan Negeri, dan jaminan keuntungan setiap tahun. Pelaburan di dalam ar-Rahn juga dikatakan tidak akan muflis atau rugi kerana konsep ar-rahn adalah konsep pinjaman wang dengan meletakkan emas atau barang perhiasan sebagai cagaran. Keuntungan yang dicatatkan amat  tinggi setiap tahun, oleh itu pelaburan di dalam ar-rahn ini mampu memberikan pulangan yang tinggi kepada pelabur Koperasi Rakyat Kelantan Berhad.

 

Maka pelaburan ini telah dipilih dan Koperasi Rakyat Kelantan diberikan sebanyak 3 cawangan sebagai permulaan kerjasama/join venture ini iaitu cawangan ar-Rahn Rantau Panjang, Machang dan Wakaf Bharu. Kerjasama Koperasi Rakyat Kelantan dan Permodalan Kelantan Berhad akan berterusan sehinggalah Koperasi Rakyat Kelantan mencapai equiti maksima iaitu sebanyak 49% setiap sebuah cawangan.

 

About admin

Comments are closed.